Onze webwinkel gaat dan wel over outlet kinderkleding, maar dat wil niet zeggen dat er geen andere dingen zijn voor kinderen en baby's die wij interessant vinden en waarvan we vermoeden dat jullie die ook wel leuk vinden.

Zo vinden wij het op dit moment heel erg leuk om over de lente en de zon te dromen en dan komen we automatisch ook uit bij de inrichting van onze kamers. Elk voorjaar opnieuw komen al die stofnesten en vuiltjes weer aan het licht bij de eerste waterige zonnestralen, en elk jaar opnieuw wordt er hier in huis dan ook gedroomd van interieur-inrichting: leuke nieuwe kleurtjes, nieuwe kussens accessoires in de kamer en ga zo maar door.

Omdat we nu eenmaal niet meespelen met de lotto is het dus ook onmogelijk om die te winnen, en blijft het vaak bij dromen alleen. Er zijn echter momenten dat een kamer inrichten wel noodzakelijk is, namelijk met een nieuwe baby op komst, of als je schattebout het baby-stadium verlaten heeft en peuter of kleuter-in-wording is.

Als je echter in tijdschriften en online gaat snuffelen krijg je massa's tips, stijlen en voorbeelden te zien en dan kom je al vaak op het punt dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Nu is het altijd wel een goed idee om wat inspiratie op te doen, maar je moet echt niet alles overnemen wat je te zien krijgt, want dan ben je al failliet voor je begint.

Wat wij als tips kunnen meegeven:

 1. Je hoeft echt niet te kijken naar het geslacht van je baby voor de kleur op de muren. Groen, geel, paars, oranje, rood, welke kleur je ook leuk vindt, kan je gewoon gebruiken. Er wordt wel vaak nog aangehaald dat primaire kleuren goed zijn voor de ontwikkeling van je baby, maar als je die nu echt niet mooi vindt, gebruik ze dan niet. Ga gerust voor lichte of pastel kleuren als dat beter bij jullie past of bij de rest van je interieur. wil je het wel leuk en kleurrijk houden, dan zijn felle primaire kleuren natuurlijk altijd aan te raden.
 2. Kies voor degelijke meubeltjes. Vaak kan je meubilair voor de kinderkamer vinden dat kan meegroeien, de kast, ladekast en nachtkastje kan je vaak verder gebruiken voor je kleuter en lagere school kinderen. Het bed is natuurlijk enkel voor je baby, maar tegenwoordig vind je ook vaak meegroei-bedjes. Deze bedjes kan je veranderen naar een peuter en een kleuterbed. Deze bedjes zijn vaak natuurlijk iets duurder in aankoop, maar kunnen dan wel langer gebruikt worden. Ben je echter iemand die graag verandering in het interieur heeft (net zoals wij) is onze raad om een gewoon babybed aan te schaffen en dit later te vervangen door een groter bed naar keuze (andere kleur, ander materiaal, enz).
 3. Net zoals de kleur van de muren is ook de versiering op de muren volledig naar je eigen smaak en budget aan te passen. Je hebt behangpapier met motieven, maar je kan ook kiezen voor effen papier en hier dan stickers op aan te brengen. Het voordeel hiervan is dat het papier dan niet zo snel vervangen moet worden, enkel de stickers. Je kan natuurlijk ook de muren schilderen en er dan stickers of boordjes op aanbrengen naar eigen keuze, die je later dan vervangt door stickers van je kinds idool of favoriete tv serie. Ook kan je kleine acenten aanbrengen die je dan versierd met stickers in diverse kleuren. Zo is een leuk voorbeeld een spiegel waar je de naam en geboortegegevens van je baby op kleeft of enkele van de lieve commentaren die je bezoek heeft gebruikt om je grote schat mee te omschrijven.

   

 4. Let er zeker wel op welke verf je gebruikt als je de muren of ramen en deuren gaat schilderen. Het beste is natuurlijk verf op waterbasis en liefst enige weken voor de kamer bewoond gaat worden. Bij verf horen nu eenmaal vervelende luchtjes, zorg er dus zeker voor dat de kamer heel erg goed verlucht wordt alvorens je baby er gaat slapen. Beste is natuurlijk ook altijd de vensters en deuren goed openzetten als je als soon-to-be-mam met de schildersborstel. Er zijn zowel voor- als tegenstanders om zelf de borstel te hanteren, dus ben je niet helemaal zeker of het wel mag, vraag het even aan je verloskundige. Meestal is dit geen enkel probleem, maar als er fysieke problemen zijn met je zwangerschap is het zeker en vast al zowieso af te raden.
 5. Accessoires in een baby of kinderkamer zijn natuurlijk altijd mogelijk, maar houdt er rekening mee dat de kamer er nooit gaat uitzien zoals je op internet of in je magazines ziet. Voor de baby er is, staat alles netjes uitgestald, proper en op een rijtje. Zodra de kleine bewoner echter zijn of haar intrede heeft gedaan is dit echter niet meer zo makkelijk. Je bent natuurlijk in de eerste plaats bezig met je baby, dus dat er al eens een knuffel uit de toon valt, lijkt opeens niet meer zo belangrijk. Dat je zo graag een schommelstoel wou, die uiteindelijk alleen als opslagplaats voor je luiers dient, maakt toch ook niet zo veel uit. Zorg er vooral voor dat je makkelijk kan bewegen in de kamer, dat je alles binnen handbereik hebt en het allerbelangrijkste: zorg dat alles makkelijk proper te maken is. Jij ben echt niet de eerste ouder die een douche krijgt van je knappe jongen tijdens het verschonen van die luier, of die als bedankje voor die lekkere pap een gedeelte terugkrijgt als je je schat uit het bedje tilt. Als je dan overal stof hebt zoals bv tapijt, pluche beestjes, stoffen luierzak enz, ben je telkens uren en uren bezig om alles in je wasmachine en droger te steken. Terwijl je met plastic, hout, metaal en laminaat of vinyl zo veel sneller klaar bent. Gewoon met een natte doek alles afnemen en klaar is kees.
 6. Is je baby al zo snel gegroeid dat je een kleuter in huis hebt en wil je de kamer onder handen nemen? Als je geschilderde muren met stickers hebt, kan je de stickers al snel veranderen. Kies een groter bed in een bepaald thema voor je kleuter en ga hierin verder door de stickers en aankleding van bv gordijnen, matje en beddengoed. Wil je graag iets anders dan anders? Ga dan voor leuke stickers die je op bv je lichtschakelaar kan kleven. Heb je beveiliging voor je stopcontacten? Dan kan je daar vaak ook een leuk kleurtje aan geven door stickers. Laat een sticker maken met de naam van je grote kapoen en kleef die op de deur. Je schattebout groeit van trots als er opeens een deur is naar zijn kamer waardoor iedereen ziet wie daar woont. 

  Wat ook een leuke en unieke oplossing is, is als je kind al in de lagere school zit om 1 muur met graffiti te laten bespuiten. Dit doe je best niet zelf, maar laat je doen door een artiest die ervaring heeft in die dingen. Als het mogelijk is, is het zelfs best dat je je kind een nachtje ergens anders laat slapen, zodat de kamer 2 dagen heeft om goed uit te luchten met open ramen, dit om zeker te zijn dat de dampen en geurtjes goed verdreven zijn, aangezien de spuitbussen toch redelijk sterk van geur zijn.
 7. Heb je je een beetje laten gaan in de winkel en heeft je oogappel toch een kleine speelgoedwinkel op de kamer? Je hoeft niet alles netjes achter gesloten deuren opruimen, kies eens voor een leuke kist of zelfs meerdere kisten. Vaak zijn er verschillende maten die je ook onder het bed kan schuiven. Zo win je weer extra plaats waar kan gespeeld worden. Wil je echter graag dat je kindje meteen ook leert om wat op te ruimen? Zorg er dan voor dat elke kist een foto vooraan heeft waar duidelijk opstaat wat er in moet. Zo kan je bv een leuke foto maken van blokken en die vooraan met velcro bevestigen en weet de grote blokkenkampioen welke kist er voor die leuke bouwstenen bedoeld is. Maak een leuke foto of knip een leuke prent uit een reclame folder van poppen en je eigen kleine poppenmama weet waar de poppen moeten gaan slapen.
 8. Wil je echt graag een romantische kamer voor je kleine prinses en vind je dat daar echt een bedomranding en hemel bijhoren? Let dan even goed op. Er zijn evenveel voor- als tegenstanders van een bedomranding, zeker als je baby een bezige bij is. Er gaan stemmen op dat de omranding gevaarlijk kan zijn voor wiegedood als je baby met het gezicht in de stof komt te liggen en zo niet genoeg adem meer kan halen of dat de omranding er voor zorgt dat net boven de matras er niet genoeg lucht meer kan circuleren. Voor zover wij weten is dit niet wetenschappelijk vastgesteld en willen we dus niemand een slecht gevoel hierover geven of afraden om dit te gebruiken. Gebruik je gezonde verstand, is wat wij aanraden. Wat we echter wel willen meegeven is dat je best wel met een hemel oplet hoe die stof over het bedje hangt. Zorg ervoor dat de stof niet in het bedje hangt maar langs de zijkanten buiten het bedje. Zorg er ook voor, als je bv katten of honden in huis hebt, dat de stof niet te laag hangt, aangezien je huisdieren hier anders aan kunnen trekken of zelfs opklimmen en zo in het bed kunnen raken. Zeker voor katten is dit heel aantrekkelijk, want deze "wakers" zijn er zowieso al op uit om bij je baby of zelfs op je baby te gaan liggen slapen. Dit kan wel heel erg aardig en lief zijn, maar het is echt wel af te raden, want op die manier krijgt je baby zeker te weinig zuurstof binnen.
 9. Ben je zelf heel artistiek en handig en knutsel je graag?

  Dan kan je natuurlijk makkelijk zelf accessoires maken voor de kamer. Zo kan je bv met artistieke servetten leuke kadertjes maken om aan de muur te hangen of leuke figuurtjes in MDF kopen zoals de afgebeelde piraat of prinses en deze dan zelf schilderen of beplakken.

  Leuke stofjes kunnen dan en uniek dekentje of gordijnen worden. Als je een beetje handig bent met een naaimachine draai jij je hand er niet voor om om een super-de-luxe mobiel in elkaar te steken. Met een leuke MDF basis komt er een super-de-luxe kapstok aan de muur of een leuk figuur op de deur.

   Als je dit allemaal zelf kan en wil maken, bespaar je natuurlijk echt wel heel veel geld, want de dingen die jij dan echt wil komen dan ook in de kamer, zonder dat je extra of soms zelfs dubbel moet betalen om het speciaal te laten maken.
 10. Hou je van lekkere geurtjes? Dan kan je geurzakjes in de lades, kasten of opbergkisten stoppen. Let er wel altijd op dat je kindje deze niet in handen en vooral niet in de mond neemt. Sommige geuren kunnen ook een allergische reactie teweegbrengen, vooral als het kunstmatige geurstoffen zijn. Wil je graag leuke geurzakjes uitproberen, dan kunnen wij zeker de zakjes van Greenleaf aanbevelen.

  Deze zakjes geven tot wel 6 maanden lang een heerlijke geur af in de kamer en door de leuke buitenkant moet je ze niet eens verstoppen in een lade of kast, maar kan je ze perfect tentoonstellen op een veilige plaats. 

  Probeer daarom steeds 1 geur tegelijk uit, zo kom je er snel achter als er een reactie optreedt. Ga ook niet te ver in het gebruik van geurzakjes of geurtjes. Het is de bedoeling dat je die unieke babygeur van je kindje nog kan herkennen. Tenslotte is dat een geur die al heel erg lang getest wordt om na te maken, maar die nog steeds niet 100% gelukt is. Deze babygeur zorgt ervoor dat jij als mama of papa rustiger wordt, gelukkiger en tevredener en niets van geur kan dat voor elkaar brengen, enkel je baby is tot zo veel in staat, enkel en alleen door er te zijn.
 11. Als je kleuter bang is in het donker is het altijd aan te raden om een nachtlampje te plaatsen. Ook voor baby's kan dit handig zijn voor de nachtvoeding, zo zie je waar je loopt en moet je geen fel licht laten branden dat ervoor zorgt dat baby-lief helemaal klaarwakker is na de voeding of het verschonen. Nachtlampjes heb je in alle mogelijke formaten, kleuren en mogelijkheden. Je kan kiezen voor een lampje dat je op een nachttafeltje plaatst, een lampje dat direct aan het stopcontact zit, dat je aan een plank aan de muur kan bevestigen en ga zo maar door natuurlijk. Als je kleuter een nachtlampje wil is het vaak heel goed om hen zelf te laten kiezen. Vooral als je kind bang is in het donker is de keuze van een lampje heel belangrijk voor hen, want het moet een speciaal en supersterk lampje zijn dat de monsters kan wegjagen. Vaak wordt het dan een lampje met hun held van televisie of film, dat is iets bekends en dan weten ze vaak ook dat die over speciale krachten beschikt om die enge dingen uit het donker weg te jagen.

Zoals altijd zijn dit maar tips, uiteindelijk beslis jij zelf wat je wel of niet wil in een kamer als dan niet samen met je oogappel. Wil je graag wat inspiratie opdoen of online shoppen? Dan kan je via de onderstreepte teksten in deze blog langsgaan bij betrouwbare webwinkels met superleuke en super-de-luxe items die heel mooi in de baby of kinderkamer passen.

© 2008 - 2020 kidzRhipp | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Meer informatie Accepteren
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser. Over ons privacybeleid (privacy statement): dit kan je nalezen op onze pagina: https://www.kidz-r-hipp.com/c-4417907/privacy-statement/