Vakantie is voor de meeste mensen een tijd voor ontspanning. Lekker lang in bed blijven liggen, genieten van een rustig avondje op een terrasje of een uitstapje met de kids. Voor de gelukkigen onder ons betekend het één of twee weken ergens in een vreemd land op hotel gaan en helemaal niets doen behalve genieten van de zon, zee en strand.

Voor ons is vakantie niet altijd ontspannen. Deze keer was het een werkvakantie voor ons. Achter de schermen van onze webwinkel is er altijd wel iets te doen, en vaak zijn dat dingen die dan wel op de to-do lijst komen, maar om de een of andere reden toch nooit gedaan worden. Waarschijnlijk kent iedereen dat wel, want overal is er wel een werkje dat je net iets minder graag, of gewoon helemaal niet graag doet. In ons huishouden is dat voor mij bijvoorbeeld ramen lappen, hoe ik het ook doe, ik heb altijd lelijke strepen en is het vaak naderhand nog erger dan voor het poetsen. Daarom wordt dat altijd maar weer onder een smoesje bedolven en uitgesteld.

Zo dus ook met kleine en minder kleine werkjes voor de webwinkel. Vorige week besliste ik echter om de koe bij de horens te vatten en al die taken op een aparte to-do lijst te schrijven en die eens flink aan te pakken. Zoals jullie misschien wel al vermoedden ben ik een lijstjes-persoon, ik moet een geschreven lijst hebben met dingen om te doen zodat ik het plezier heb om te schrappen zodra er iets af is. Dat is voor mij al voldoende beloning om de meeste lastige taken af te werken, met uitzondering natuurlijk van ramen lappen, daar heb ik meer stiimulans voor nodig ;)

Vanaf het begin wist ik al dat een week niet voldoende zou zijn om die hele lijst af te werken, maar ik ben toch met goede moed aan de lijst begonnen. En net zoals ik al dacht, waren er heel erg veel puntjes die binnen de 5 minuten klaar waren. Dat is dus een hele stimulans om verder te doen, want na de eerste dag was mijn mooie, nette lijstje al meteen omgevormd tot een geschrapte en volgekribbelde lijst. 

Zoals alle vrouwen hier wel kennen, kan je niet zeggen: deze week werk ik enkel en alleen aan een bepaald iets, en laat het huishouden voor wat het is. Vooral als je met meerdere mensen in huis bent, moet je zowieso altijd wel minstens eten maken, afwassen, opruimen, wassen en strijken en dat is dan echt wel al het minimum. Zeker als je dan ook nog met 3 kinderen in huis zit die met vakantie thuis van school zitten. Dus, af en toe was het wel lastig om verder te werken aan de computer, terwijl je uit de hoek van je oog een mega groot stofnet ziet hangen. Grrr, is er hier nu niemand die dat ziet en eens wil wegdoen?? Blijkbaar dus niet, dus uiteindelijk zelf maar de computer in de steek gelaten en maar eens aan het poetsen geslagen. Hmmm, daar gaat mijn voornemen dus om 7 volle dagen met achterstallige werkjes. Dus, toch maar eens een dagje poetsen er tussen nemen. 

Een belangrijk punt op mijn lijst is mijn nieuwe e-book. Daar ben ik deze week nog heel hard mee bezig want dat is geen klein werkje, maar een echt grote taak. Opzoeken, typen, rangschikken, indeling en nog zo veel meer. Maar tot nu toe zit ik nog mooi op schema, en zou het normaal gezien op vrijdag af kunnen zijn. Iedereen die ingeschreven staat om onze nieuwsbrief te ontvangen krijgt dus binnenkort een leuk cadeautje dus in de mail box. Het wordt een leuk boekje met handige tips die iedere ouder kan gebruiken ongeacht of je kind nu net geboren is, of al een tiener met puber buien. Het wordt echter geen boek met tips die je overal kan vinden. Het pad dat we gekozen hebben om dit te schrijven is meer vanuit onze eigen ervaringen, ervaringen van vrienden en kennissen en soms ook van professionals die ook in de pen gekropen zijn om onze lezers een accuraat en juist advies te kunnen geven.

Het is niet echt binnen mijn comfort-zone om zo een heel boek te schrijven, dus het is wel even slikken om zo een taak aan te pakken hoor. Bibbers en zenuwen gieren hier door mijn lijf, want het is de allereerste keer dat ik zo iets doe. Ik vind mijn boekje tot nu toe echt wel goed en leuk geworden, maar hoe gaan onze lezers er op reageren? Gaan ze het niet saai of stom vinden dat ik zo iets gemaakt heb? Willen ze het wel lezen? Is het niet te groot of net toch veel te klein? Allerlei rare dingen komen hier in mijn gedachten op en tja, als je nu eenmaal een zenuwpees bent, en helemaal niet in mijn comfort-zone dan blijven die gedachten maar ronddraaien en malen in die hectische hersenen van mij. Maar ik besef ook dat ik er niets aan kan veranderen, kan enkel mijn beste beentje voorzetten en verder maar even afwachten tot het allemaal klaar is, en de eerste lezers een reactie willen geven.

Verder heb ik dus al een nieuwe to-do lijst gemaakt voor volgende week, en ik heb met mezelf de afspraak gemaakt dat ik vanaf nu gewoon alle puntjes op de lijst moet afwerken, en als ik geen tijd meer heb, dan schrijf ik alles wat ik kon afwerken op zaterdag in mijn agenda, en moet ik er maar een zaterdag aan opofferen om alles rond te krijgen.

Wat ik vooral ondervonden heb vorige week, is dat een rondje to-do lijsten afwerken toch wel een serieuze rust in mijn hoofd brengt. Zo had ik al door dat mijn lijstjes al rust brachten, want ik moest geen 700 dingen meer onthouden die ik nog moest doen, maar de lijst afwerken en afstrepen brengt nog meer rust met zich mee. Lekker 's avonds in de zetel ploffen met een goed gevoel dat je een heel productieve dag achter de rug hebt, en morgen niet moet gaan vliegen en stunten om maar een klein deeltje van je werk af te krijgen is echt een fantastisch gevoel dat ik dus echt wel kan waarderen om wat meer te voelen.

Nu maar weer snel aan de slag met mijn e-book, en vanaf volgende week zijn het weer de normale blogs van onze winkel en af en toe eens een langere blog met wat leuke tips van andere webwinkels en helden van het internet.

© 2008 - 2020 kidzRhipp | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel