In het internet tijdperk van vandaag is social media niet meer weg te denken uit ons leven. Als iedereen even eerlijk zou zijn: hoeveel van jullie hebben geen account op Facebook, Twitter, Pinterest, Whatsapp, Instagram of een van de vele andere kanalen die je tegenwoordig overal hoort en ziet?

Voor een webwinkel is het tegenwoordig moeilijk om nog bij te blijven welke kanalen nu wel interessant zijn om mensen te leren kennen en welke kanalen je eigenlijk best links laat liggen. Ik persoonlijk heb ervoor gekozen om me vooral te richten op Facebook en Twitter. 

Waarom nu juist Facebook?

Wel, ik vind het een erg leuk kanaal om met mensen in contact te komen. De winkel heeft er een eigen pagina, ik kan reclame maken, maar ook spontaan even een berichtje plaatsen over hoe het alllemaal verloopt. En als het eens niet loopt, of iets minder vlot, dan plaats ik dat ook gewoon daar.

Op sommige berichten komen echt hele discussies te staan, andere berichten krijg ik niet veel reactie, maar ja, niet elk bericht spreekt iedereen aan natuurlijk, dus dat is dan ook maar niet meer dan normaal dat niet iedereen reageert dan.

Na heel veel tijd en moeite begint onze pagina eindelijk een beetje te lopen en ondertussen zitten we al op meer dan 3000 likes. Nu is dit in het land van de duimpjes echt nog niet zo heel erg veel, maar wij vinden dat dat toch al een heel leuk getal is. Omdat het natuurlijk altijd beter kan, kunnen jullie ons ook volgen en zo een blauw duimpje geven, en dat kan dan hier.

Nu moet je dus wel niet bang zijn dat je opeens 200 berichten per dag van ons gaat zien verschijnen hoor. Ten eerste: we plaatsen er zo veel niet per dag, en ten tweede: Facebook heeft een heel raar algoritme waardoor er maar een heel klein percentage van onze likers onze berichten dan ook zien. Hoe actiever je bent als liker, hoe meer kans dat je meer berichten ziet verschijnen van pagina's die je liked en hoe minder kans natuurlijk dat je een aanbieding mist.

Aanbiedingen die je op onze pagina tegenkomt, zijn oa: een mid-season sale (exclusief voor onze FB likers) zomer- en winter uitverkoop ( deze zijn zowel voor onze nieuwsbrief lezers als voor onze likers), nieuwe updates, gratis verzending, samenwerkingen met andere winkels, en ga zo maar door natuurlijk. Ook is het via Facebook soms handiger om ons iets te vragen of te melden. Via de chat functie van de pagina, of gewoon persoonlijk via onze eigen persoonlijke pagina kan je altijd een berichtje sturen en zowieso antwoorden we daar altijd zo snel mogelijk op.

We hebben er bewust voor gekozen om op de andere kanalen niet mee te doen, omdat het vaak heel erg veel tijd en inzet kost om er iets leuks van te maken, en die tijd hebben we niet meer, met de webwinkel, ons gezin, Facebook en ga zo maar door. Ons principe is dan ook: liever iets voor 100% kunnen aanpakken en het goed doen, dan maar wat aanmodderen en je maar voor 50% kunnen inzetten.

© 2008 - 2020 kidzRhipp | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel