Hoe kom ik op Hip Huisje en wat is dat juist?

Ik heb een webwinkel in outlet baby en kinderkleding, denk dat iedereen dat hier wel weet. Dus, hoe kom ik er in hemelsnaam op om hier te gaan schrijven over een webwinkel die handelt in de aankleding van een slaapkamer? 

Tja, voor de mensen die me persoonlijk kennen is dat geen verrassing, maar voor degenen die me enkel vanachter de andere kant van het scherm kennen, waarschijnlijk wel. Ik ben namelijk iemand die problemen heeft met inrichtingen. Ik vind iets mooi, doe dat dan bij ons op de muren, of de vloer, of het plafond, of waar dan ook. Dat staat me wel aan en ik ben natuurlijk blij dat het gelukt is. Alleen, na een paar weken ben ik dat dus beu. Dan begin ik met de kasten te sleuren of het bed moet tegen de andere muur, of die kadertjes hangen niet helemaal zoals ik het wil en hopla, daar gaan we weer: alles uit de kamer en opnieuw inrichten. 

Nu is dat waarschijnlijk wel iets leuks voor iemand die een onbeperkt budget heeft en zo rijk is als de zee diep is, maar tot mijn teleurstelling moet ik zeggen dat mijn geldboom nog altijd geen vrucht heeft gedragen en ik ben enkel maar rijk als mijn verbeelding het toelaat. 

Dus, meestal blijft het hier bij dromen en zoeken naar leuke kleine dingetjes die meteen een ander effect geven, of zoeken op het internet naar leuke winkels die me massa's inspiratie geven om eens "out of the box" te denken en dromen. 

Zo ben ik dus bij deze winkel aanbeland. Want wie zegt dat een babykamer enkel in effen kleur mag behangen worden? Of dat een krokodil echt niet met een vliegtuig kan vliegen? Hier vind je de leukste en grappigste dingen, groot en klein om van je kinderkamer een compleet unieke kamer te maken, geheel naar eigen smaak, of de smaak van je (grote) kleine kapoen natuurlijk.

Lees je mee wat er daar in dat hippe huis allemaal achter de schermen gebeurt?

 

 Wie ben jij en wat is je winkel?

Hoi, ik ben Wieteke en ik ben naast designer van mijn eigen merk Hip Huisje ook webshop eigenaar van Hip Huisje.  Hip Huisje staat voor unieke, hippe en originele decoratie en accessoires voor de babykamer en kinderkamer. Alles van eigen ontwerp en in kleine oplages geproduceerd in Nederland. Van muurstickers tot posters, geboorteborden, behang, groeimeters en nog veel meer.

Waarom MOETEN de mensen bij jou kopen?

Omdat we unieke en originele prints verkopen, de collectie van één print uit heel veel verschillende producten bestaat zodat je alles kunt combineren. Er zowel voor de jongens als voor de meisjes veel keuze is en  we altijd streven naar een hoge kwaliteit.

Waarom ben je met je winkel gestart?
 

Na jarenlang gewerkt te hebben als styliste voor fotografie en film werd het werk steeds lastiger te combineren met mijn gezin met jonge kinderen.  Ik wilde flexibeler zijn en met mijn ideeën andere mensen blij kunnen maken.
 In eerste instantie begon ik als kinderkamerstylist.  Ik maakte interieuradviezen voor kinderkamers. Daarbij ging ik wat eigen producten ontwerpen zoals een  muziekdoosje, kussentjes, een boxkleed. Dit bleek goed aan te slaan en daarom ben ik op den duur een webshop gestart. Op een gegeven moment kreeg ik het te druk met de shop en de ontwerpen om de interieuradviezen nog te kunnen uitvoeren en heb ik bewust de keuze voor de webshop gemaakt.

Hoelang besta je al?

In Mei 2015 ben ik begonnen als kinderkamerstylist en in Juli 2016 ben ik met de webshop gestart. Dit is nu dus 3,5 jaar.

Wat vind jij het allerleukste aan je winkel?

Nieuwe ideeen en ontwerpen uitwerken.  De enthousiaste reacties van klanten. Het geeft zoveel voldoening als je een super enthousiaste recensie van een klant krijgt of een mail met het eindresultaat na het inrichten van het kamertje met mijn producten. 

Webwinkel of stenen winkel (of beide) en waarom?

Webwinkel. Omdat ik dan flexibel kan zijn en er ook kan zijn voor mijn kinderen als het nodig is.
Als ik overdag een afspraak heb met de kinderen werk ik ’s avonds gewoon wat langer door.
Die vrijheid vind ik heel fijn. Daarnaast kan ik de kosten laag houden omdat ik niet iedere maand huur hoef te betalen voor een duur winkelpand.

Hoe doe jij met je winkel aan groen?
 

Verpakkingsmateriaal van leveranciers wat er nog goed uitziet gebruik ik opnieuw. De stoffen die ik gebruik worden duurzaam en eco vriendelijk bedrukt.  Tevens let ik bij het inkopen van verpakkingsmaterialen steeds meer op de duurzaamheid. Ik laat alles in kleine hoeveelheden produceren waardoor ik niet met een overproductie blijf zitten en de producten worden in Nederland geproduceerd waardoor er niet onnodig veel brandstof verbruikt wordt om te leveren.

Wat is je beste tip voor mama’s?

Volg altijd je moeder instinct! En geniet van je kinderen..de tijd gaat zo snel.

Wat vind jij het allerleukste aan kinderen?

Hun spontaniteit, eerlijkheid en onvoorwaardelijke liefde. Kinderen zijn zo puur en eerlijk. En ze kunnen ontzettend genieten, schateren van het lachen en ergens helemaal in opgaan. Dingen die wij volwassenen nog wel eens vergeten omdat we te druk zijn en vergeten te genieten.

Hoeveel kinderen zou je hebben in je ideale wereld en waarom?

Vroeger droomde ik altijd over drie of vier kinderen. Een groter gezin leek me zo gezellig. En dat is het waarschijnlijk ook.  Maar nu met twee ben ik eigenlijk heel erg tevreden. Ze zijn heel close met elkaar. Echt beste vrienden.

Wat is jouw unieke geluksmoment?

Voor de webshop: Als een nieuw idee ontstaat, aanslaat en klanten er enthousiast over zijn.
Prive: Het zijn juist de kleine dingen zoals een spontane knuffel van mijn jongens. Als ze zeggen; mama jij bent de liefste van de hele wereld. Maar ook van het eerste voorjaarzonnetje, hardlopen over onze prachtige heide of een avondje uit met vrienden kan ik heel gelukkig worden. En zo zijn er nog wel veel meer dingen.

Zomer of winter? En waarom?

Absoluut de zomer. Ik word vrolijk van de zon en alles lijkt gewoon leuker met mooi weer. Opstaan terwijl het zonnetje door de gordijnen schijnt, lekker op een terrasje zitten, zonder jas naar buiten, vogeltjes die fluiten, naar het strand etc.  Ik zeg altijd dat ik in het verkeerde land ben geboren. Doe mij maar een tropisch klimaat!

Welke quote is op jouw lijf geschreven?

Als je doet wat je leuk vind hoef je nooit te werken! 

 

© 2008 - 2020 kidzRhipp | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel